Året som har gått - opp- og nedturer

 

Nå er det bare noen timer igjen av året. Snart er det ikke mer av totusen og tolv. Året har vært fullt av glede, opplevelser, venner, familie og så altfor mye smerte. Året startet, og for å være ærlig husker jeg egentlig ikke så mye fra de første månedene, bortsett fra mye løgner og skuspill ovenfor meg selv og andre. Jeg begynte å bli mer og mer interresert i foto, jeg hadde fått nytt kamera til jul, men tørte fortsatt ikke å teste ut innstillingene. Når jeg leter i arkivet etter de første månedene ser jeg mye overdrevent bruk av positive ord. Jeg var veldig bestemt på hvordan bloggen skulle være et positivt sted, men istedet for å finne de positive hendelsene i hverdagene, så latet jeg som om absolutt alt var helt perfekt selvom det så absolutt ikke var det. 

 

I februar var det tid for skoleball, noe som ikke gikk som planlagt... Noen uker tidligere hadde jeg kommet inn på BUP, barn- og ungdompsykiatri, og bare noen dager før ballet fikk jeg vite om diagnosen min. Det viste seg at jeg var sterkt deppresiv, noe jeg valgte å holde for meg selv. Samme dag fikk jeg vite at jeg har problemer med hørsel i tillegg, noe jeg også valgte å holde for meg selv. Jeg var sur og lei meg. Hvorfor kunne jeg ikke bare være normalt som alle andre? Jeg brøt sammen på juleballet og tilbringte kvelden alene på guvet i et av klasserommene. 

 

"Jeg hadde ikke lyst til å innse at jeg trengte hjelp. Hver gang noen prøvde å forsikre seg om at alt var bra med meg, noe som ble ganske ofte etter hvert, løy jeg. Men jeg innså det ikke, for for meg så hadde jo denne løgnen blitt en del av livet mitt, men det var bare fordi jeg hadde levd så altfor lenge på den. Løgnen om at alt var bra, da det egentlig ikke var det.


Etter hvert ble det for mye for meg, det gikk alt for langt. Jeg skjønte jeg ikke ville klare å leve på denne løgnen stort lenger. Vennene mine kjente meg knapt igjen, jeg var hele tiden stille og trivdes best for meg selv. Når jeg kom hjem låste jeg meg enten inn på rommet, gikk og la meg i sengen min eller satte meg på baderomsgulvet og låste døren. Det var en lang og tung tid. Jeg hadde ikke noe forhold til tid lenger, alt gikk så fort, men samtidig så sakte. Alle andre hadde jo skjønt for lenge siden at noe var galt, men for meg tok det evigheter, faktisk ett helt år. I februar i år brøyt jeg sammen. På ballet. Jeg hadde ødelagt en av de viktigste kveldene i livet mitt. " - Smile on my lips, cuts on my hips (17.07.2012) http://mathene.blogg.no/1342539309_17072012.html

 

 

 

 

Det var en tøff tid som har hatt stor påvirkning på meg. Jeg fortsatte livet videre med mange, lange dager hjemme. Senga, puta og hunden min var noen gode venner å ha. Dette var også den tiden hvor jeg begynte å finne stor interesse for boy bandet One Direction og jeg begynte å kalle meg selv for en directioner. Det høres kanskje dumt ut, men jeg liker å tro at disse fem, fantastiske guttene hjalp meg opp fra grøfta.

 

I slutten av mars startet jeg på antidepressiva, noe jeg ikke angrer et sekund. Bare etter noen få dager følte jeg meg allerede bedre. Jeg lurer på den dag i dag hvor jeg hadde vært hvis jeg ikke hadde startet på disse tablettene. Jeg vet det er mange som tuller og kaller slike piller for lykkepiller og slik, men for meg har de virkelig vært en livredder.

 

Jeg og noen jenter jeg danset med den våren deltok på UKM i Ås, noe som var veldig gøy, men ikke gikk så bra. Vi gikk desverre ikke videre, men vi tok det som en god opplevelse og det var spennende å delta. 

 

 

Jeg er hun i silkekjole, i første posisjon står jeg foran til høyre.

 

Klassen reiste på skoletur til Polen/Tyskland, noe som var veldig spennende, men som også tok inn. Når jeg kom hjem sov jeg mye og tilbragte flere dager hjemme. Heldigvis gikk turen veldig bra og jeg ble kjent med mange herlige mennesker. Når jeg ser tilbake på mai måneden, så tror jeg nok at det var en av de bedre månedene for meg. Vi var mye ute med båten, sola var fremme nesten hver eneste dag, jeg ble inspirert til å kle meg slik jeg ville, jeg tok tak i kameraet og eksprimentere mer, ble inspirert og jeg hadde en fantastisk 17. mai med venner. I forhold til hvordan jeg hadde hatt det de tidligere månedene, så var mai en veldig fin måned, men jeg var fortsatt ikke frisk og det merkes på fraværet jeg har hatt og noen tekster jeg har skrevet og quoter som er postet. 

 

Sommeren nærmet seg, en skoleslutt med mye fravær. Jeg husker eksamen brøt meg helt ned etter en fin måned med mange oppturer. Til sammen postet jeg 5 innlegg i Juni. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal tolke det. Hadde jeg det så fantastisk at jeg rett og slett glemte å blogge, eller omvendt, at jeg ikke hadde overskudd nok? Jeg tror, desverre, det var nummer to. Dette året har mange tomrom som jeg rett og slett ikke husker, akkurat som om det mangler små brikker av livet mitt. 

 

Heldigvis var sommerferien bedre. Tøffere var jeg og. Tidligere hadde jeg vært veldig anonym, men i juli postet innlegget Smile on my lips, cut on my hips. Jeg angret veldig mye i starten, men etter mange fine tilbakemeldinger og viderepostinger bestemte jeg meg for å la det være. Jeg kan ikke benekte det som er. Jeg er syk, og slik er det bare. Jeg vet at mange andre sliter, og jeg unner ingen å gå igjennom slik smerte, men jeg håper alle finner en vei tilbake. 

 Mor og far tok meg med på biltur for å oppleve Norge og det var så gøy! Fosser, Trollstigen, Ålesund, Geiranger, hoteller, sauer, resturanter, snø, reinsdyr, Flåmsbana og så utrolig mye mer! Jeg feiret bursdagen min sammen med mamma og pappa i Sverige på båttur. Vi skulle egentlig et annet sted, men siden det var meldt storm ble vi sittende fast i Fjällbacka. Videre tilbragte jeg en uke på Svanen hvor vi reiste fra Oslo til Kragerø. Dette var en veldig morsom tur, jeg lærte masse og ble kjent med noen fantastiske mennesker som jeg savner mye. 

 

Høsten kom og jeg var klar for nye utfordringer. Helt ny skole med helt nye mennesker. Min første dag på videregående gikk fint. Jeg fikk MacBook Pro av skolen og prøvde meg fram i forskjellige programmer. Høsten for meg har egentlig vært veldig fin, det har vært noen nedturer, men for det meste oppturer. Vinteren og, fin ♥ Jeg har fått noen fantastiske venner, lært masse nytt, fått en helt ny stil og det går kjempe bra på skolen. Etter alt dette, tror jeg tror jeg kan ha funnet meg selv.

 Bilde fra google -> http://www.get-covers.com.

 

Tusen takk for alle som har vært med på å gjøre dette året til noe bedre ♥ GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

 

Antrekk - julaften
Kjolen har jeg arvet av min vakre tante som desverre tapte kampen mot kreften i fjor R.I.P., sko fra Roots og sløyfe fra Glitter. Hva syntes du? Gjerne fortell meg hvordan din julaften har vært ♥

bw -bilder fra julaftenTakk for en fantastisk kveld, nydelig mat, hyggelig stemning og superfine gaver! Ha en fortsatt god jul alle sammen! ♥

Vlog - juleshopping i Bogstadveien 18.12.1

störst av allt är kärleken

Juleferie!
I går var siste dag på skolen og nå er det endelig juleferie! Hvor fantastisk er ikke det? Jeg elsker jul og gleder meg ubeskrivelig mye både til julemat og pynting og alt annet som hører jule med. I går ble jeg ferdig med de siste julegavene og jeg klarer nesten ikke vente til å gi de bort! Oskar har fått seg nisselue og mamma har kjøpt seg ny julekjole. Nå er det bare tre dager igjen, og tiden kommer til å gå så utrolig fort, snart er hele familien samlet, maten på bordet og alle lysende tent. Ha en fin dag alle sammen!

hverdagsgleder

 

♥ Når favorittprogrammet går på TVen

 

♥ Når du får bra karakterer, spesielt hvis du har jobbet hardt for det

 

♥ Når du ser crushen din

 

♥ Når fremmede smiler til deg

 

♥ Når du mestrer noe du egentlig ikke er så god i

 
♥ Når du kommer på skolen og møte fantastiske venner

 

♥ Når du starter morgningen med en god frokost og en varm kopp med te eller kakao

 

♥ Når du kommer hjem etter en lang dag og får et stort, vått kyss av hunden din som velkomst

 

♥ Når yndlingssangen din kommer på radioen

 

♥ Når du finner ett bilde på tumblr som beskriver deg helt perfekt

 

♥ Når du møter en venn du ikke møter så ofte

  

♥ Når du innser at det ikke er lenge igjen til jul

 

♥ Når du har noe å se frem til

 

♥ Når du får konsertbilletter til favorittbandet ditt

 

♥ Når du får ett håndskrevet brev i posten

nisseluemote

julenisser og bakingKan dere tro det, i dag er det bare seks dager igjen til selveste julaften! I går bakte jeg julekaker, i dag har jeg vært julenisse og delt ut julegaver på skolen og i morgen er det siste vanlige dag på skolen. På torsdag skal vi se filmen Hobbiten som skoleavslutning, det blir spennende, før det er ferie. Etter skolen i dag dro jentene til stakkars, lille natalie som akkurat har kommet hjem fra operasjonsbordet. Vi har spist pølser, åpnet god bedrings-gaver og spist hjemmelagde kjeks. Utrolig koselig ♥ For øyeblikket står det julebrus på bordet og en gammel episode Castle på TVen, macen ligger på fanget og håret mitt tørket etter en varm dusj.

antrekk 131212Kjole fra Cubus, jakken er gammel, perlekrage fra Bikbok, sko fra I.C.U, perleøredobber fra Ilmo og hårbånd av skjønne Celine Desirée ♥

santa claws

Christmas loveKan dere tro det, jeg har ikke tatt opp PCen annet enn på skolen for nesten en uke, beklager det, men det er utrolig deilig, slippe alt maset med internett og slikt. Nå får vi fri resten av skoledagen for å gå ut på et fotooppdrag. Oppdraget går ut på å ta 10-20 bilder av ting som minner deg om jul og 5-10 ting som kan representere deg. Ikke aner jeg hva vi skal med bildene, men det skal vi jobbe med i morgen.  Den siste tiden har jeg brukt mye tid på å forberede meg til jul. Jeg personlig elsker jul mer enn alt, pynting, familie, julemusikk, kaker, godteri, levende lys og så mye annet fint. Jeg har brukt mye tid og krefter på julegavehandling, noe som er utrolig gøy, men samtidig ganske slitsomt. I går var både føttene og ryggen min helt død etter noen timer i Bogstadveien sammen med nydelige Erika (trykk), og lommeboka hadde mest lyst til å ta sitt eget liv. Heldigvis er jeg nesten ferdig med absolutt alle gavene! Gleder meg så utroolig mye til å gi bort alle gavene, blir alltid så glad ♥ Hva liker du best med jula?

mariussmilSnø. Fantasitsk, glitrende, hvit snø ♥ I dag har det vært juledag på skolen, noe som gikk ut på en konkurranse om hvem som kunne pynte klasserommet sitt finest, alle skulle ha nisseluer, julemusikk og levende lys. Utrolig koselig. Siden jeg er meg og elsker jul, så kjørte det helt ut med røde lepper og mariusgenser i tillegg. Holdt meg i hvert fall god og varm med hjemmestrikket genser. Jeg var tidlig ferdig på skolen i dag, derfor gikk jeg ut med kamera en tur etter jeg kom hjem, spiste litt grøt og drakk julebrus før sola gikk ned. Neglene er lakket røde og i morgen er det fredag!! Ha en fin kveld alle sammen ♥ Hva har du gjort i dag?

overthinking

 

 

julesjokoladeMelkesjokoladekuler i en søt boks? Så utrolig nydelig ♥ I dag er det første søndag i advent, noe som betyr lystenning, kirkebesøk og julegateåpning. Ha en fin dag alle sammen!

min dag i bilderI dag er det første desember, noe som gjør meg veldig glad, for da har jeg lov til å la julestemningen strømme på. Startet dagen med en luftetur med hunden, ble med pappa på lysrørkasting hvor jeg prøvde lua hans. I dag har jeg hatt på meg knestrømper og en søt strikkekjole som minner meg om vinter og snø, vært på handletur med mor og far, tatt bilde av sola som har tittet frem i hele dag og vært på innendørs modellflyving i Ski. Da jeg kom hjem overasket mamma meg med verdens søteste kalender - hun er best! Hva har du gjort i dag?info

Velkommen til min lille verden ♥ Jeg heter Mathilde og er 16 år. Jeg går mitt første år på medier og kommunikasjon, og stortrives! På bloggen min finner du min hverdag, foto, stil, tanker, musikk og filmer.

arkiv

Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012design

Hanne