svanenSiden jeg reiser på Svanen i dag og blir borte til fredag har jeg laget noen innlegg fra hva som har skjedd de siste ukene jeg har vært borte som jeg skal få noen til å poste for meg, sounds good? 

Blogges! -Mathilde

rosa
I dag har jeg rosa hår. Jeg vet ikke helt hva jeg syntes, jeg digger det, men på en annen måte er det utrolig uvant. I morgen blir det helt blondt igjen, har bare brukt hår maskara, ellers ville jeg aldri tørt å farga det rosa. rosa liksom. Siden sist har jeg vært på båttur til sverige, i går feiret jeg bursdag med familien og i morgen reiser jeg på båttur med svanen sammen med min kjære veninne Ingrid. 

Blogges! -Mathilde

Hva syntes du om håret?

takk

 

Etter det siste innlegget (Smile on my lips, cuts on my hips) har jeg fått veldig mange fine tilbakemeldinger og jeg vil bare si takk til alle som har lest og delt innlegget, det betyr veldig mye for meg. Også vil jeg si tusen takk til alle som har vært der for meg og sendt meg meldinger, jeg beklager at jeg ikke har fått svart på alle, men det betyr virkelig alt for meg, tusen takk ♥

GRATULERER MED DAGEN!!!

Hei hei alle sammen! Det er meg, Rine, som har sneket seg inn på bloggen til denne søte snuppa. Dette er ikke noe gjesteblogging, men det at MATHILDE FYLLER 16 ÅR I DAG!! Så derfor tenkte jeg bare å snike meg innom og skrive et lite bursdagsinnlegg til henne, som hun vil finne når hun går inn, hehe.

Men, jeg har ikke tenkt til å skrive kjempe masse til Mathilde og blablabla, men i stedet har jeg laget en liten bursdagsvideo til henne! Så enjoy!!

video:mathilde bursdag


Mange store klemmer Rine.

smile on my lips, cuts on my hips

Dette innlegget er skrevet basert på mine tanker, jeg tror en del kan kjenne seg igjen. Dette er et innlegg hvor jeg, basert på egne erfaringer, vil oppfordre dere til å få opp øynene og kjenne etter før du svarer. Del gjerne innlegget videre for jeg syntes det er et viktig og aktuelt tema og jeg vil at det skal nå ut til de som kan trenge et lite "dytt" utfor klippen (hvis du skjønner...). Tusen takk på forhånd for at du leser med respekt, setter stor pris på det ♥

 

Det lønner seg å være ærlig og si ifra når noe er galt, jeg vet at det kan være fryktelig vanskelig. Jeg har selv erfart å måtte si ifra at jeg ikke hadde det så bra, det tok lang tid før jeg selv oppfattet at livet mitt ikke var slik jeg ville det skulle være. Jeg lev på en livsløgn om at alt var bra, at alle nettene jeg gråt meg til søvn, egentlig ikke fantes på ordentlig. Jeg hadde ikke lyst til å innse at jeg trengte hjelp. Hver gang noen prøvde å forsikre seg om at alt var bra med meg, noe som ble ganske ofte etter hvert, løy jeg. Men jeg innså det ikke, for for meg så hadde jo denne løgnen blitt en del av livet mitt, men det var bare fordi jeg hadde levd så altfor lenge på den. Løgnen om at alt var bra, da det egentlig ikke var det.

Etter hvert ble det for mye for meg, det gikk alt for langt. Jeg skjønte jeg ikke ville klare å leve på denne løgnen stort lenger. Vennene mine kjente meg knapt igjen, jeg var hele tiden stille og trivdes best for meg selv. Når jeg kom hjem låste jeg meg enten inn på rommet, gikk og la meg i sengen min eller satte meg på baderomsgulvet og låste døren. Det var en lang og tung tid. Jeg hadde ikke noe forhold til tid lenger, alt gikk så fort, men samtidig så sakte. Alle andre hadde jo skjønt for lenge siden at noe var galt, men for meg tok det evigheter, faktisk ett helt år. I februar i år brøyt jeg sammen. På ballet. Jeg hadde ødelagt en av de viktigste kveldene i livet mitt. Heldigvis hadde jeg gode veninner som klarte å samle meg sammen og ringte min mor. Jeg skulle ønske jeg hadde innsett det tidligere, kjent på kroppen de gangene noen spurte meg om jeg hadde det bra. Da ville det antageligvis aldri hatt gått så langt, og livet mitt ville kanskje vært helt annerledes. 


Bildet er tatt fra bloggen til Elise (TRYKK), en utrolig sterk jente som har gått igjennom så alt for mye.... Hun har noe som kalles for leserhemmeligheter på bloggen sin, teksten er min, bildet er hennes.

 

Neste gang noen spurte meg hvordan jeg hadde det, klarte jeg det. Det tok meg et helt år, men endelig var jeg ærlig og klarte å si hvordan jeg egentlig følte meg. Jeg fikk hjelp og jeg endte opp med diagnosen depresjon. Jeg slet i lang tid etterpå, tenkte på alle gangene menneskene rundt meg hadde spurt hvordan jeg egentlig hadde det. Hvorfor kunne jeg ikke bare være ærlig fra første stund? Alt hadde vært så mye lettere da.

Nå har jeg det mye bedre. Jeg sa ifra, var ærlig og fikk hjelp. God hjelp som var nyttig for meg for å komme meg videre og opp i livet. Jeg har laget dette løftet med meg selv, neste gang noen spør meg hvordan jeg har det, skal jeg kjenne på kroppen og hjertet mitt før jeg svarer, er det noe som vil ut? Jeg skal aldri dra denne hvite løgnen igjen, verken for meg selv eller de rundt meg.

Det kan hende at du ikke er klar for å si sannheten om følelsene dine enda, det kan ta litt tid. Du må finne en du føler du kan snakke med og stole på, men vær så snill og lov meg en ting, ikke la det gå like langt som jeg gjorde. Ikke lev på denne livsløgnen om at alt er bra når det egenlig ikke er det. Ikke dra en liten hvit løgn for andre om hvordan du egentlig har det. Vær ærlig. Det er ingenting galt i å ha det litt vondt innimellom. Alle har slike perioder hvor alt ikke går som det skal og du føler deg litt nedfor, og det respekterer alle. Så neste gang noen spør deg hvordan du har det, still deg selv spørsmålet om alt egenlig er okei og lytt til kroppen før du svarer. Og husk; det vil bli bedre, bare du er villig til å være ærlig og er åpen for hjelp.

Mange mener at en liten hvit løgn kan gjøre situasjonen enklere og bedre, noe som sikkert er sant der og da, men ikke på langsikt. Du slipper alle oppfølgingsspørsmålene og du slipper å måtte fortelle om alt det vonde du gjerne vil fortrenge ut av livet ditt. Alle vil vel helst unngå å snakke om sine svakheter og mangler, men ingenting vil bli bedre hvis ikke du snakker med noen om det. Hvis du svarer ærlig og forteller at du ikke har det så bra for tiden, så kan det være en innledning til en samtale, ofte hjelper det å bare få sagt ting rett ut slik som du mener det er. Lette litt på presset av alt som plager deg, men hvis du ikke vil snakke om det akkurat der og da kan du bare si det som det er. Folk respekterer at du ikke vil lempe ut om privatlivet ditt, og samtidig respekterer de fleste at du ikke er så gira og kanskje ikke har så mye overskudd til overs til andre ting.

 Bilde fra weheartit.com. 

 

Hvis du leste innlegget - Tusen, tusen takk, det betyr mye! 

Dette innlegget er stengt for kommentarer.

profilbildejeg elsker degturister i norge

Nå kan dere gjette hvor jeg er nå!! I dag har vi tilbrakt ca. 10 timer til sammen i bilen. Vi har kjørt fra Drøbak til Ålesund, 164 mil... Vi kjørte over Valdresflya hvor vi stoppet for å kaste snøballer og spise. Vi så til og med reinsdyr! Så som dere skjønner er vi nå på en Norgestur, vi skal blandt kjøre Trollstigen, vi skal se geirangerfjorden, ta flåmbanen og mye mer. I dag stoppet vi også ved trollveggen som dere ser på ett av bildene nedenfor. Jeg har alltid hatt problemer med "last opp flere bilder"-verktøyet på bildeopplasteren til blogg.no, og jeg orker ikke å laste opp alle bildene en for en akkurat nå, derfor får dere bare tåle litt små bilder. Det kan hende jeg fikser det i morgen (KANSKJE, tviler egentlig.). 

 |Kaffe, bolle og smothie-pause
Du kan se Valdresflya i bakgrunnen

Snøbilder om sommeren må man alltid ha!
REINSDYR!!!! 
Ridderspranget
Verdens aller beste mor ♥ 

Måtte jo smake på det rene fjellvannet som rant nedover (is som har smeltet fra Valdresflya, iskaldt)

Trollveggen

Venter på middag

 

Så jeg har det veldig fint, litt vondt i rygg etter 10 timer, men det går bra. I morgen færer det videre, heldigvis var dette den lengste dagen i bil! 

Blogges! -Mathilde

Har du noen gang vært turist i ditt eget land? Hva skal du i ferien? Har du sett reinsdyr før?info

Velkommen til min lille verden ♥ Jeg heter Mathilde og er 16 år. Jeg går mitt første år på medier og kommunikasjon, og stortrives! På bloggen min finner du min hverdag, foto, stil, tanker, musikk og filmer.

arkiv

November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 Desember 2011design

Hanne